WhatsApp

06 83 59 55 28

E-mail

info@degroeneremedie.nl

Consult op afspraak

Vraag naar de mogelijkheden

Je kunt met verschillende diersoorten en een breed scala aan klachten bij mij terecht voor een consult. Dit kan variëren van (langdurige) fysieke klachten tot problemen op het gebied van gedrag en het mentale welzijn. Naast het behandelen van reeds aanwezige klachten, denk ik graag mee over de vraag hoe je er preventief voor kunt zorgen dat jouw dier zo gezond en gelukkig mogelijk blijft.

 
Voorbeelden van klachten

Met een natuurgeneeskundig behandelplan worden niet (alleen) symptomen aangepakt, maar gaan we op zoek naar het onderliggende probleem dat de klachten veroorzaakt. Op deze manier kan voor veel verschillende soorten klachten een oplossing worden gevonden, waardoor de gezondheid van het dier verbetert of volledig herstelt. Hierbij kun je denken aan:

Lichamelijke klachten, o.a. op het gebied van:
♣  Spijsvertering
♣  Luchtwegen
♣  Huid en vacht
♣  Immuunsysteem en allergieën
♣  Hormonale klachten
♣  Blaas/urine
♣  Beweging
♣  Ouderdom (ondersteuning)

Mentale en gedragsmatige klachten, zoals:
♣  Angst
♣  Stress
♣  (Mogelijke) agressie
♣  Ongewenst gedrag in huis
♣  Ongewenst gedrag met uitlaten, sport of recreatie
♣  Problemen met andere huisdieren/leefgenoten
♣  Cognitieve problemen (aandacht, leren, geheugen)
Et cetera

 
Preventief advies

In het kader ‘voorkomen is beter dan genezen’ help ik je graag om situaties die het dier uit balans kunnen brengen zo min mogelijk belastend te maken. Door de fysieke en mentale stressmomenten te beperken, kunnen klachten al grotendeels worden voorkomen. Zo denk ik graag mee over zaken als:

♣  Verhuizing van een dier naar een nieuwe leefomgeving (en evt. nieuwe eigenaar)
♣  Het introduceren van nieuwe leefgenoten
♣  Bescherming tegen parasieten
♣  Vaccineren op maat
♣  Het kiezen van passende voeding
♣  Begeleiding bij ouderdom

En vraag het gerust als er andere situaties zijn waarbij je jouw dier preventief wilt ondersteunen.

 
Welke diersoorten kunnen worden behandeld?

In principe kun je met elke diersoort terecht voor een natuurgeneeskundig consult; in mijn opleiding zijn gezelschapsdieren als honden, katten, konijnen en knaagdieren aan bod gekomen, maar ook paarden, ezels, vogels en landbouw(huis)dieren zoals schapen en geiten.

De hoeveelheid kennis en ervaring zal bij de ene diersoort wat groter zijn dan bij de andere diersoort. Hoewel soortenkennis zeker belangrijk is om tot een passende behandeling te kunnen komen, is mijn ervaring ook dat je eigenlijk bij elke diersoort – hoe gek je het ook kunt bedenken – wel duidelijke stappen kunt maken naar verbetering van de situatie, door de manier waarop klachten in de natuurgeneeskunde worden benaderd. Door uitvoerig in kaart te brengen wat de achtergrond en huidige situatie van het dier en van de klachten is, kun je ook bij minder bekende (of exotische) diersoorten een heel eind komen in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn. (Indien nodig met wat extra verdieping in de betreffende soort.) En voor elk dier geldt: als ik denk dat er een ander type behandeling nodig is dan ik kan bieden, dan zal ik je doorverwijzen.

 
Hoe gaat een consult in zijn werk?

Wanneer je een afspraak maakt voor een consult, zal ik vooraf al enkele basisgegevens uitvragen over het dier en de klacht waar je voor komt. Het is voor mij handig als je gebruik maakt van het contactformulier op de website, waar je deze gegevens eenvoudig kunt invullen.

Tijdens het consult zal ik een hoop vragen stellen en zoveel mogelijk informatie verzamelen over zowel de algemene als de medische geschiedenis van het dier. Ook de huidige situatie en het verloop van de klachten wordt in kaart gebracht, en er wordt een fysiek onderzoek uitgevoerd bij het dier. Met behulp van deze gegevens ga ik op zoek naar verbanden en de onderliggende oorzaak van de klachten. Waar mogelijk geef ik direct al tips en adviezen mee; het definitieve behandelplan ontvang je later via de mail.

Na afloop van het consult ga ik de informatie verder uitwerken en maak ik een verslag met het behandelplan voor jouw dier. Dit behandelplan ontvang je uiterlijk binnen 48 uur (vaak al eerder) per e-mail op het adres dat je aan mij hebt doorgegeven. Heb je na 48 uur nog niets ontvangen, ook niet in de map met spam, neem dan even contact op zodat ik het opnieuw kan versturen.

In het behandelplan zal ik tevens een contactmoment voorstellen om te evalueren hoe het gaat met het dier en of er verbetering zichtbaar is. Omdat het lichaam bij een natuurgeneeskundige behandeling tijd nodig heeft om zelf naar herstel toe te werken, vindt het contactmoment doorgaans na enkele weken plaats. Afhankelijk van de situatie plannen we na het eerste consult een volgende afspraak in of kijken we tijdens het evaluatiemoment of er een vervolgconsult nodig is. 

 

Wil je meer weten over wat natuurgeneeskunde inhoudt, of over de therapieën en middelen waar ik in mijn behandelingen gebruik van maak? Of ben je benieuwd naar de kosten van een consult?

Lees verder op de volgende pagina’s: